Долар на чорному ринку впаде? Економіст пояснив, що зміниться найближчим часом

Вже на наступному тижні ситуація на валютному ринку України зміниться. Експерти прогнозують поступове зменшення цін на продаж валюти в обмінника, проте за однієї умови - ажіотаж серед населення сплине і українці перестануть масово скуповувати вартісні іноземні "папірці", передають Патріоти України.

Як розповів економічний аналітик Олексій Козирєв, розцінки на валюту зараз першочергово залежать від настроїв жителів країни. За його словами, вже до 10 серпня американський долар у переважній кількості банків коштуватиме в межах від 36,57 гривень до 41,50 гривень.

"Платоспроможний попит на валюту в умовах війни та високого рівня інфляції з боку населення все ж залишається обмеженим. І це дещо стримує апетити фінансистів з приводу збільшення цінника з продажу валют", – пояснив він.

Крім того, не менш важливими факторами для змін цін на іноземну валюту є вирішення проблем фінансування дефіциту бюджету та обсяги експорту в інші країни.

Якщо розглянути ситуацію, котра останніми днями спостерігається на чорному ринку України, то прогнози експерта підтверджуються. Зокрема, за даними фінансового порталу "Мінфін", упродовж останнього тижня ситуація на валютному ринку перебуває у спокої. Ціни на американський долар та євро утримують свої минулотижневі позначки.

Так, в останній робочий день тижня, 5 серпня, під час купівлі долар США коштуватиме 39,30 гривень. І ця ціна є рівною учорашнім позначкам. Тим часом продаж заокеанської валюти обійдеться у 39,90 гривень.

Європейська валюта на чорному ринку під час купівлі також у ціні в порівнянні з попереднім днем не змінилася: купівля євро сьогодні обійдеться у 36,60 гривень, водночас продаж вартуватиме 40,30 гривень.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...