Долар падає: У чому причина і що буде з гривнею далі - прогноз

Українська гривня в другій половині осені знизиться щодо долара до рівня 25,5-26,5 грн/дол. із можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол. Такими прогнозами поділився старший аналітик "Райффайзен Банку Аваль" Михайло Ребрик, передають Патріоти України.

«У базовому сценарії в другій половині осені ми очікуємо на повернення курсу гривні в діапазон 25,5-26,5 із можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол.», - сказав експерт. За його словами, до певного ослаблення гривню може підштовхнути сезонне збільшення активності імпортерів, ослаблення продажів валюти з боку нерезидентів-інвесторів в ОВДП і активізація купівлі валюти з їхнього боку для конвертації отриманих купонних платежів.

Водночас, на позитивний ефект для курсової стабільності Ребрик очікує в разі підписання нової угоди з Міжнародним валютним фондом. За оцінками експерта, поточна сприятлива ситуація на валютному ринку склалась завдяки жорсткій монетарній політиці Національного банку України та зростанню пропозиції валюти з боку аграріїв від експорту рекордного врожаю.

Також істотну підтримку пропозиції на валютному ринку надають експортери-металурги, при цьому відчувається зниження активності імпортерів.

Джерело: УНІАН

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...