Долар по 36,6: У Нацбанку повідомили, як можна вигідно купити валюту в Україні

У деяких українських банках зараз можна купувати безготівковий долар за курсом, зафіксованим Нацбанком - 36,6 гривні. При такій операції діє обмеження в 50 тисяч гривень. Як передає ТСН, про це розповів заступник голови Ради НБУ Василь Фурман, передають Патріоти України.

"Поки ми маємо фіксований курс для безготівкових операцій на рівні 36,6 грн, а готівковий ринок - набагато менше. Тобто, якщо порівнювати в абсолютних цифрах, то на безготівковому ринку вдень купується/продається більше $300 мільйонів, на готівковому - приблизно $50 мільйонів. На мою думку, курс на безготівковому ринку повинен бути базовим", - зазначив він.

За словами Фурмана, зараз немає макроекономічних підстав для ослаблення гривні, регулятор повністю контролює ситуацію. "На сьогоднішній день в банках вже є готівковий долар. Ви однозночно вже можете його купити. Там курс ринковий. Тобто він відрізняється від безготівкового курсу, який зафіксований 36,6 грн. Також можна купити і безготівковий долар в межах до 50 тисяч гривень через деякі банки . Але не всі банки проводять ці операції, тому що це залежить від стратегії того чи іншого банку", - говорить представник Нацбанку.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...