Долар по 43 гривні і вище? Есперт приголомшив прогнозом курсу на вересень

Готівковий курс долара в Україні може істотно зрости вже у вересні - американській валюті загрожує "стрибок" до позначки в 43 гривні. Такий прогноз озвучив сайту "Телеграф" член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передають Патріоти України.

За його прогнозом, можливий сценарій реальний у разі прийняття закону про оподаткування купівлі валюти. "Зараз на валютному ринку існує якийсь баланс, при якому попит на валюту більш-менш задовольняється надходженнями від експорту агропродукції та фінансової допомоги від МВФ. Глобально ситуацію змінити може прийняття пропонованого 10%-го податку на купівлю валюти на міжбанку для оплати імпортних поставок", - говорить про головний фактор можливого зростання курсу долара експерт.

Подальшу "арифметику" Пендзин описує наступним чином: податок в 10% збільшує безготівковий курс долара на стільки ж - до 40,2 гривні, що, своєю чергою, робить готівковий курс ще на 10% вище - близько 43 гривень.

"Це тим більше ймовірно, що після введення податку, частина бізнесу явно перейде на покупку готівкового долара, що збільшить попит на нього і зростання розцінок на готівкову заокеанську валюту", - додав він.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...