Долар починає йти у відрив: НБУ обновив курс валют

На сьогодні, 12 листопада, Національний банк України (НБУ) розрахував такий офіційний курс гривні до основних іноземних валют, передають Патріоти України.

1 долар США – 24,51 грн;
1 євро – 27,06 грн;
10 російських рублів – 3,84 грн.

Порівняно зі вчорашніми значеннями курс долара зріс на копійку після зниження на дві копійки в попередній банківський день. Долар залишається значно нижчим позначки в 25 гривень, яку раніше пробивав вгору вперше з вересня. А за тиждень – з 5 по 12 листопада – гривня зміцніла щодо долара на 24 копійки.

Курс євро сьогодні зріс на дві копійки після зниження на 14 копійок в попередній банківський день. Вартість 10 російських рублів сьогодні практично не змінилася.

Як відомо, офіційний курс долара встановлюється, виходячи з ситуації на міжбанківському валютному ринку, але з певним відставанням. У понеділок, 11 листопада, долар на міжбанку подорожчав на копійку в покупці і залишився без змін у продажу. Американська валюта завершила торги на рівні 24,49/24,51 грн (купівля/продаж). Євровалюта зросла в ціні на три копійки в купівлі і на дві – у продажу. До закриття євро торгувався на рівні 27,02/27,05 грн (купівля/продаж). Сьогоднішні торги ще не почалися.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...