Долар подешевшав, євро пробив нову позначку: НБУ змінив курс валют на початку тижня

Національний банк України в понеділок, 10 лютого, зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 24,53 грн/$. Порівнюючи з попереднім робочим днем, американська валюта подешевшала на 4 копійки. Про це свідчать дані НБУ, передають Патріоти України.

Курс гривні щодо євро НБУ зафіксував на рівні 26,90 грн/€. У такий спосіб за вихідні європейська валюта подешевшала на 14 копійок.

Національний банк України формує курси долара та євро щодо гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.

Крім того, середній курс американської валюти у продажу в банках впав на 13 копійок – до 24,65 грн/$. Водночас середній курс продажу євро в банках знизився на 16 копійок і склав 27,09 грн/€. Національний банк України в понеділок, 10 лютого, зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 24,53 грн/$.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...