Долар різко впав: Аналітик пояснив причини раптового зміцнення гривні

В Україні у п'ятницю, 14 лютого, офіційний курс гривні щодо долара зріс і закріпився біля позначки 24,50 грн/$, передають Патріоти України.

"Така динаміка спостерігається на тлі повідомлень про те, що Національний банк України розглядає можливість відмовитися від прив'язки бюджетних доходів до іноземної валюти, зокрема щодо акцизів на паливо", – повідомив у коментарі аналітик Андрій Шевчишин.

За його словами, в НБУ вважають, що якщо ці тарифи будуть у гривні, то зменшиться вплив курсу на бюджет.

Також регулятор має намір утримувати міцну гривню і рекомендує експортерам покращувати продуктивність. "Ймовірно, сьогодні гривня проведе торги в діапазоні 24,4-24,5 грн/$", – резюмував Шевчишин.

Джерело: Обозреватель

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...