Долар США може втратити статус головної валюти світу: У Goldman Sachs озвучили тривожний прогноз

Агентство Goldman Sachs спрогнозувало, що американський долар може втратити статус резервної світової валюти. Однією з ознак цього є різке підвищення цін на золото, говориться в публікації Bloomberg, передають Патріоти України.

Стратеги Goldman попередили, що політика Федерального резерву США додатково друкувати долари з метою підтримати економіку під час коронакризи викликає "валютні побоювання", що може покласти край пануванню долара. Інвестори турбуються, що додаткова емісія викличе інфляцію в майбутньому, тож вони будуть змушені відходити від долара і активно купувати золото.

"Золото є останньою інстанцією, особливо в умовах, подібних нинішній, коли уряди знецінюють свої паперові валюти і опускають реальні процентні ставки до рекордних мінімумів", – наводить агентство слова стратегів Goldman. Наразі, за їхніми словами, "існують реальні побоювання з приводу довговічності долара США як резервної валюти".

"Бавовна" дала свій ефект: Куйбишевський НПЗ повністю зупинився після удару дронів

четвер, 28 березень 2024, 14:29

Російський Куйбишевський нафтопереробний завод від міста Самара на Волзі зупинив все виробництво через проблеми, заподіяні атакою українського безпілотника минулого тижня, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Раніше на цьому тижні джере...

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...