Долар в Україні подорожчає: Експерти озвучили прогноз до кінця року

Курс долара в Україні до кінця 2019 року перебуватиме на позначці 27-27,5 грн/$. Такий прогноз озвучив у ефірі ObozTV економіст Ігор Гарбарук. За його словами, деяке збільшення можливе найближчими тижнями, передають Патріоти України.

"У третій декаді жовтня і на початку листопада певне зростання відбудеться... Я думаю, рівень 27-27,5 грн/$ наприкінці року – це якраз і буде той реальний курс в обмінниках, який ми побачимо", – розповів економіст.

"Три дні тому на мільярд з гаком продали облігації внутрішньої державної позики. Нерезиденти країни завели сюди валюту, купили гривні й придбали цінні папери... У нас доволі гарний врожай – тільки за перші пів року на 42% зріс експорт зерна, на 19% – чорних металів, на 13% – надходження від наших заробітчан... Складається ситуація, що пропозиція валюти на ринку більше, ніж потрібно. Тому курс не росте", – пояснив він.

Водночас Гарбарук зазначив, що, попри стабільну ситуацію, спостерігається зростання цін на паливо, продукти, товари. "Інфляція не настільки прив'язана до долара", – підкреслив він.

Джерело: Обозреватель

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...