Долар в Україні подорожчає в два етапи: Експерт попередив про стрибок (відео)

Курс долара в Україні до кінця 2019 року зросте в два етапи і досягне показника 27-27,5 грн/$. Такий прогноз в ефірі ObozTV озвучив економіст Ігор Гарбарук. Експерт зазначив, що в деяких київських обмінниках сьогодні можна побачити курс 23,9 грн/$, передають Патріоти України.

"Я думаю, що це буде тривати ще найближчих два тижні. Наприкінці жовтня ми побачимо перше підвищення курсу, а наприкінці листопада ще більше. До кінця року ми, швидше за все, за всіма прогнозами вийдемо 27-27,5 грн/$" , – вважає економіст.

"Однак в ситуації, коли в країну закачано 88 млрд грн тільки від одних облігацій внутрішньої державної позики, коли заробітчани на 13% збільшили перекази в Україну, коли наше зерно на 42% більше почало продаватися, коли на 19% дали чорні метали збільшення експорту, коли долара набагато більше, ніж на нього пропозиція, зміцнення гривні буде відбуватися", – додав він. При цьому Гарбарук зазначив, що зміцнення гривні в Україні, швидше за все, не призведе до зниження цін.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...