Долар вгору чи вниз? Нацбанк черговою заявою ще більше заплутав та насторожив міжбанк

Курс долара, який закладено в державному бюджеті, не є метою для НБУ.

Олег Чурій. Фото: РБК.

Різкий стрибок долара, після його тривалого зниження, викликав ажіотаж на валютному ринку. Заступник глави Національного банку України Олег Чурій порадив українським компаніям не робити прогнозів щодо курсу гривні до долара в умовах плаваючого курсоутворення. Про це чиновник сказав в інтерв'ю UA: Тернопіль, передають Патріоти України.

«У цьому році особливо прогнози дуже сильно відрізняються. У режимі плаваючого курсоутворення прогнозування стає досить складною наукою. Тому ми радимо не прогнозувати, а якщо необхідно, якщо є певні ризики, то ми рекомендуємо українським компаніям хеджувати свої валютні ризики», - сказав він і додав, що НБУ дозволив практично всі інструменти для цього.

За словами Чурія, курс долара, який закладено в державному бюджеті, не є метою для НБУ. Регулятор орієнтується на різні показники. Політика НБУ спрямована на те, щоб національна валюта гривня була повноцінним інструментом для заощаджень і повноцінним засобом платежу. «Жорстка монетарна політика, політика високих процентних ставок по національній валюті, сприяє поверненню довіри до національної валюти», - сказав чиновник НБУ.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...