Долар візьме реванш: Українцям назвали новий курс і розповіли, до чого готуватися

Ближчим часом курс гривні по відношенню до основних валют знову знизиться.Долар щодо гривні зміцниться до рівня 27,15 грн. Єдина європейська валюта з високою часткою ймовірності зросте до позначки 30,65 грн, спрогнозував у коментарі Фактам фінансовий аналітик Андрій Гойлов, передають Патріоти України.

До нової хвилі девальвації гривні можуть призвести зовнішні чинники, вважають експерти. У свою чергу фінансовий експерт Андрій Шевчишин стверджує, що покупці перехопили ініціативу і активно купують американський долар.

Він пояснив, що на ринок повернулися нерезиденти, які реагують на новинний фон про ймовірність вторгнення РФ в Україну.

Нерезиденти також реагують на погіршення настроїв на світових ринках, зростаючу інфляцію і можливе посилення грошово-кредитної політики, а також оцінюють можливі ризики нового штаму Омікрон.

"Найближчим часом гривня продовжить ослаблення до 27,2 грн за долар. Якщо нерезиденти будуть активними, а НБУ пасивним, то курс може піти і нижче. Вже після закриття торгів ринки будуть стежити за результатами засідання Федеральної резервної системи США, які можуть зробити сильний вплив на світові фінансові ринки і надавати на гривню", — додав Шевчишин.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...