Долар зробив "ривок" на ринку і пробив нову позначку - курс валют

Національний банк України в п'ятницю, 17 січня, зафіксував офіційний курс гривні щодо долара на позначці 24,09 грн/$. Порівнюючи з попереднім робочим днем американська валюта подорожчала на 11 копійок. Про це свідчать дані НБУ, передають Патріоти України.

Курс гривні щодо євро НБУ зафіксував на рівні 26,90 грн/€. У такий спосіб за день європейська валюта подорожчала 18 копійок.

Національний банк України формує курси долара та євро щодо гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.

Крім того, середній курс гривні до американської валюти в продажу в банках виріс на 10 копійок – до 24,29 грн/$. Водночас середній курс продажу євро в банках піднявся на 12 копійок і склав 27,07 грн/€.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...