Угоди із великим секретом: Білорусь і Росія домовилися про ціну на газ і нафту

Міністр енергетики Росії Олександр Новак, який також входив до складу делегації, заявив, що переговори були "конструктивними".

Російський прем'єр Михайло Мішустін 3 вересня відвідав Білорусь, де зустрівся з місцевим президентом Олександром Лукашенком. Серед іншого політики обговорили ціни на енергоносії, які Росія поставляє Білорусі. Про досягнення домовленостей щодо цін Михайло Мішустін розповів під час російсько-білоруських перемовин, передають Патріоти України із посиланням на "БелТА".

"Хотів би привітати рішення, які сьогодні були схвалені щодо наших взаємних питань, пов'язаних з оплатою енергоносіїв. Ми досягли з вами всіх домовленостей", – заявив очільник російського уряду.

Втім він вирішив не розголошувати деталей домовленостей з Білоруссю чи конкретних рішень, досягнутих за результатами переговорів. Водночас міністр енергетики Росії Олександр Новак, який також входив до складу делегації, заявив, що переговори були "конструктивними", передає Интерфакс. Він розповів, що передовсім було доручено пропрацювати повернення боргу з боку Білорусі.

Він пояснив, що основним моментом домовленостей щодо цін було саме повернення боргу. Від початку 2020 року Білорусь завинила Росії лише за газ понад 165 мільйонів доларів.

Яких ще домовленостей досягли на зустрічі

  • Зокрема відомо, що Білорусь і Росія обговорювали створення союзної держави. Мішустін розповів, що Москва й Мінськ у цьому напрямку досягли "значного прогресу".
  • Ще одним цікавим моментом було обговорення отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, хоча російська влада всіляко відкидає свою причетність до цього. Лукашенко заявив, що отруєння "сфальсифікували".

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...