​"Домовина на колесах": Популярний європейський електрокар скотився з найвищої оцінки безпеки до нульової після "оптимізацій" власників

Незалежне агентство Euro NCAP провело тестування 10 автомобілів і згідно з результатами найгіршу оцінку отримав популярний електрокар Renault Zoe. Машина отримала 0 зірок з безпеки. Renault Zoe вперше тестувався в 2013 році, тоді він мав 5 зірок, але з того часу компанія Renault видалила з моделі ключові елементи пасивної безпеки, зазначають Патріоти України.

За попередніми даними, такі зміни в устаткуванні автомобіля обумовлені тим, що на ринку напівпровідників стався дефіцит. Тому у автовиробника просто немає можливості додати всі функції до свого електромобіля. Це рішення тимчасове, але поки що в такій комплектації Renault Zoe значно відстає від конкурентів.

За даними Euro NCAP, автомобіль отримав низьку оцінку в категорії систем безпеки, де вона показала себе набагато гірше, ніж більшість інших машин. Також модель не впоралася із захистом дорослих в аварійних ситуаціях.

Але не тільки Zoe показала такий низький результат. Наприклад, ще один автомобіль із Renault Group – нова Dacia Spring отримала лише одну зірку. Машина показала поганий результат у всіх категоріях, включаючи захист дорослих пасажирів та дітей. Dacia Spring позбавлена багатьох ключових систем активної безпеки, спрямованої на запобігання зіткненню. Така оцінка нікого не здивувала.

У цьому тестуванні також є автомобілі, які показали себе набагато краще: BMW iX, Genesis G70 і GV70, Mercedes EQS, Nissan Qashqai, Skoda Fabia та Volkswagen Caddy отримали п'ять зірок, а ось новий електричний Fiat 500 мало не дотягнув і отримав 4 зірки.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...