Доплату до пенсії отримають не всі: Кому та чому у 2022 році збільшать виплати на 9 відсотків

2022 року українок, які виходитимуть на пенсію за досягненням 60 років, "нагородять" за підвищення пенсійного цензу - їм обіцяно доплату до пенсії у розмірі 9%. Це передбачено ухвалою уряду від 15 вересня 2021 року. Відповідно до документу, доплату отримають ті українки, які народилися з 1 січня 1962 року по 31 грудня 1962 року, зазначають Патріоти України.

Видатки, визначені цією постановою, будуть профінансовані не з бюджету Пенсійного фонду, а безпосередньо — за рахунок коштів державного бюджету.

До того ж, важливо пам'ятати, що для виходу на пенсію у встановлений термін майбутня пенсіонерка повинна мати щонайменше 29 років страхового стажу. Якщо ж стаж становить від 19 до 29 років, доведеться працювати до 63 років.

Нагадаємо, що у 2022 році пенсіонерам обіцяють 12 послідовних підвищення виплат з охопленням найчисленніших категорій — підвищать пенсії за віком, пенсії за втратою годувальника, соціальні пенсії, пенсії 70-річним та базовий пенсійний мінімум.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...