Допомагає Путіну? На ринку з’явився новий найбільший покупець російської нафти, який обігнав Китай

Індія за підсумками липня обігнала Китай і стала найбільшим у світі імпортером російської нафти, передають Патріоти України.

Це пов’язано з тим, що китайські нафтопереробні заводи закупили менше сировини через нижчу рентабельність виробництва палива, повідомляє Reuters.

Російська сира нафта становила рекордні 44% від загального обсягу імпорту Індії в липні, збільшившись до рекордних 2,07 млн барелів на добу, що на 4,2% більше, ніж у червні, та на 12% більше, ніж у липні-2023, свідчать дані про індійські поставки з торговельних і промислових джерел.

За даними китайської митниці, це перевищило імпорт нафти до Китаю з Росії в липні, який становив 1,76 млн барелів на добу трубопроводами та морськими перевезеннями.

Індійські нафтопереробні заводи закуповують російську нафту зі знижками після того, як західні країни ввели санкції проти Росії.

«Потреба Індії в російській нафті зростатиме, якщо не відбудеться подальшого посилення санкцій», — повідомило джерело агентства в індійській нафтопереробній галузі.

У липні Ірак, як і раніше, залишався другим за величиною постачальником нафти в Індію, за ним слідували Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати.

У "Нафтогазі" заговорили про найскладнішу зиму для України: Що буде з цінами на газ

субота, 24 серпень 2024, 13:30

Україна готується до найскладнішої зими, забезпечуючи достатні запаси газу та стабільні ціни для споживачів. Водночас українців закликають до енергоефективності, щоб зменшити ризики енергетичних криз, передають Патріоти України. Про це розповів СЕО "На...

"Людина у 65 років - це не дідусь із сивою бородою": У Мінсоці розповіли, чи збираються підвищувати пенсійний вік

субота, 24 серпень 2024, 12:28

В Україні загальний пенсійний вік за умови виконання умов щодо стажу складає 60 років. При тому частина українців зможе вийти на заслужений відпочинок тільки в 65 років, якщо не має достатньої кількості стажу. Цей "стандарт" не планують змінювати найбл...