Допомога українцям у Європі - одразу 4 країни скоротять виплати біженцям

У кількох країнах Європи поступово скорочуватимуть допомогу українським біженцям. Зокрема, вони знизять допомогу, змінять умови надання житла та мотивуватимуть влаштовуватися на роботу. Так, Німеччина має намір припинити фінансову підтримку біженців з України. Виплати скоротять з початку 2024 року, повідомляє DW, передають Патріоти України.

Право на соцдопомогу претенденти на притулок зможуть отримати лише після трьох років отримання урізаної допомоги, а не через півтора, як зараз. Через 36 місяців проживання в гуртожитках українці зможуть отримувати лише "виплати, які їм дійсно необхідні".

Зі свого боку Чехія планує скоротити термін безкоштовного розміщення переміщених осіб зі 150 днів до 120 або до 90 днів уже з наступного року. Для українських дітей не створюватимуть спеціальних класів, а також можуть скасувати окрему дату зарахування до дитсадка чи школи.

У Польщі 2024 року теж планується поступове скасування соціальної підтримки для українців. Йдеться про сімейні пільги, безкоштовний доступ до шкіл і медичного обслуговування.

Крім того, Ірландія планує обмежити безкоштовне розміщення українських біженців у державному житлі трьома місяцями. До того ж уряд країни розгляне скорочення соціальних виплат українцям.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...