Дороге задоволення: Скільки українці витрачають на харчування і на які продукти - найбільше

Відомо, що на їжу в українській сім'ї йде чималий відсоток грошей, а деякі продукти за вартістю опиняються першими у рейтингу витрат. То ж скільки українці віддають грошей на харчування, і які продукти переважають - читайте далі, передають Патріоти України.

8902,33 гривні – таку суму в місяць витрачає одне українське домогосподарство, яка налічує трохи більше двох осіб (у цифрах – це 2,11). Найбільші видатки сімейного бюджету українця це харчування – 42% або ж 4070,71 гривень на місяць.

З цієї суми найбільше українське домогосподарство витрачає на мясо та м'ясопродукти – 23,1% або 941 гривень на місяць. Хліб та хлібопродукти коштують 630 гривень – 23,1%.

484 гривні в місяць середньостатистичне українське домогосподарство витрачає на молоко сир та яйця – це 9%. Врешті, кожного місяця українська сім'я купує сала на 72 гривні – 1,7%.


Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...