Дорожче, ніж у Європі: Експерти порахували, у скільки обійдеться новорічний стіл в Україні (інфографіка)

В Україні новорічний стіл за останні 12 місяців у середньому подорожчав на 25%. Найбільше додали в ціні такі продукти як м'ясо, ковбасні вироби, сир, а з овочів у лідерах - картопля, передають Патріоти України.

Зокрема, гречка за рік додала 69%, а картопля – 109%. Також подорожчав хліб – на 13-15%, варена ковбаса – 6,3%, сметана, масло, сир – в середньому на 10%.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин каже, що ціни на продукти в Україні вже зрівнялися з європейськими. "Наші ціни не тільки зрівнялися з європейськими, але по деяких позиціях навіть перегнали їх. А наші зарплати в три рази нижче, ніж, наприклад, в Польщі. Тому українська сім'я на продукти витрачає 50% свого бюджету, а польська – 14%", – резюмував економіст.

За даними Інституту аграрної економіки, бюджетне застілля на сім'ю з 4 осіб у Києві обійдеться в майже 1724 грн, а для тих, хто може дозволити собі купити делікатеси – 2294 грн. До переліку входить коньяк, свинина, курятина, ковбасна нарізка, салати, овочі, фрукти і т.д.


Джерело: Обозреватель

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....