Доведеться сидіти в темряві? Українців попередили про можливі віялові відключення світла незалежно від бажання Кабміну

З початком опалювального сезону в Україні не виключені віялові відключення електроенергії, хоча в Міненерго і заявляють, що питання добровільного або примусового обмеження споживання електроенергії на порядку денному не стоять, передають Патріоти України.

Проте опитані ВВС енергоексперти відзначають, що віялові відключення можуть відбутися незалежно від бажання уряду. Причиною тому, каже експерт з енергетичних питань Ольга Кошарна, можуть стати нестача вугілля і, відповідно, неможливість підключати ТЕС на піках споживання електроенергії.

А президент Dixi Group Олена Павленко переконана, що вимальовується ще одна «червона лінія» цього опалювального сезону, а саме проблеми в стабільній роботі АЕС. У зв'язку з цим Україна може вдатися навіть до імпорту електроенергії з Білорусі або Росії.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...