Доведеться затягнути паски: На світ чекає глобальне зростання цін після пандемії коронавірусу, - The Economist

Пандемія коронавірусу може спровокувати різку інфляцію в усьому світі. Це може бути пов'язано з тим, що під час карантину люди не витрачали свої гроші, а після вакцинації - можуть продовжити покупки. При цьому фірми не встигнуть відновити свої потужності, що спричинить зростання цін, передають Патріоти України.

Про імовірність інфляції говорить і стійкий ціновий тиск. На Заході та в Азії суспільство старіє, провокуючи дефіцит робочої сили. В результаті політики надаватимуть перевагу великому бюджетному дефіциту.

За словами експертів, якби центральним банкам довелося підвищувати процентні ставки, щоб зупинити споживче зростання цін, ринки б впали. Країни повинні вберегти себе від цього ризику шляхом реорганізації власних зобов'язань, а уряди повинні фінансувати фіскальні стимули.

Час втрачено? Українцям доведеться звикати жити із відключеннями світла, швидко вирішити проблеми не вдасться, - "Укренерго"

п’ятниця, 17 травень 2024, 10:48

Швидко вирішити поточні проблеми в українській енергетиці не вдасться, а тому не проводити найближчим часом відключення світла для побутових споживачів не вдасться. Причина цих проблем - атаки Росії по енергосистемі України в березні-квітні. Про це ро...

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...