Довелося звітувати, крім наміру реформ, й про майбутнє "ПриватБанку": Зеленський зустрівся з делегацією МВФ

Українській економіці не обійтись без нового кредиту МВФ, хоча особисто Коломойського задовольнить і дефолт держави, аби отримати "своє"

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі обговорили програму підтримки Фондом порядку денного реформ в Україні, який реалізується Президентом України та українським урядом.

Зеленський повідомив, що менш ніж за місяць роботи новообрана Верховна Рада ухвалила ряд законів, що спрямовані на реформування фінансового сектору, детінізацію економіки та реальну боротьбу з корупцією.

"Я запевняю у повній підтримці структурних реформ в економіці, незалежності Національного банку та всебічного розслідування зловживань у банківському секторі", – заявив Зеленський.

Крім того, сторони торкнулися питання подальших реформ енергетичного сектору та ситуації щодо ПриватБанку.

Президент зазначив, що подальша співпраця з Міжнародним валютним фондом є важливим елементом посилення довіри до України з боку іноземних інвесторів і міжнародних партнерів.

Повідомляється, що у зустрічі також взяли участь Прем'єр-міністр Олексій Гончарук і міністр фінансів Оксана Маркарова.


Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...