Довоєнного долара в Україні вже не буде ніколи: У Раді розповіли про майбутнє курсу валют

Курс долара в Україні вже ніколи не повернеться до рівня, який був до повномасштабного вторгнення Росії (28,7 грн/$). При цьому причин для різкої девальвації також немає, заявив глава комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв'ю "Українським новинам", передають Патріоти України.

"Не бачу підстав для істотного просідання курсу, але і не бачу підстав для того, щоб курс повернувся до довоєнного періоду. Такого не буде", - упевнений депутат.

За його словами, тиск на курс гривні буде зберігатися як мінімум до кінця війни. При цьому завдяки допомозі від міжнародних партнерів і достатніх золотовалютних резервів НБУ вдається утримати стабільну ситуацію на валютному ринку. "Я не бачу вагомих передумов для суттєвої корекції офіційного курсу", - додав Гетманцев.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...