Довжина кожної лопаті як футбольне поле: У США запустять у морі найбільшу в світі вітрову турбіну

Працюючи на повну потужність турбіна може забезпечити добову потребу в електроенергії приватного будинку менш ніж за 7 секунд.

Найбільшу в світі вітрову турбіну буде використовувати перша в США велика вітроелектростанція, встановлена у відкритому морі. Розробники проекту Vineyard Wind в Массачусетсі оголосили, що будуть використовувати вітрогенератори GE, зокрема GE Haliade-X. Ця турбіна виробляє 312 МВт / год в день. Про це повідомляє Union of Concerned Scientists, передають Патріоти України.

Лопаті турбіни становлять по 107 метрів кожна. Це порівнюють з відстанню від одних воріт до інших на поле в американському або європейському футболі, де стандартний розмір 70 на 108 метрів.
Як пише видання, працюючи на повну потужність турбіна може забезпечити добову потребу в електроенергії приватного будинку менш ніж за 7 секунд (з урахуванням того, що не кожен день вітряний).

Команда Vineyard Wind заявила, що проводить останній технічний огляд, пов'язаний з оновленням турбіни.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...