Дожити до сталої весни: Всупереч переможній заяві президента 1 січня, в Україні швидко скорочуються мізерні запаси газу у підземних сховищах

В Україні стрімко зменшуються запаси газу у підземних сховищах. Це пов'язано не тільки з різким похолоданням, яке прийшло в наші широти наприкінці грудня, але й з тим, що газ активно спалювали на електростанціях, зазначають Патріоти України.

Станом на 1 січня 2022 року запаси газу в підземних сховищах України становили 13,445 млрд кубометрів. Торік на цю дату запаси газу становили 23,486 млрд кубометрів. Тобто, цього року запаси на 42,75% нижчі за торішні на цю саму дату.

Загалом, на сьогодні заповнено газом 43,4% від усього обсягу газових ПСГ країни. Про це стало відомо із повідомлення на сайті оператора ПСГ Укртрансгаз. Протягом трьох місяців, з жовтня по грудень 2021 року, із підземних сховищ було викачано 5,1 млрд кубометрів, що призвело до зниження запасів газу на 27,7%. При цьому слід пам'ятати, що за весь минулий рік із підземних сховищ викачали набагато більше газу, ніж його було завантажено. Закачали протягом року загалом 3,58 млрд кубометрів, у той час як вибрали звідти 13,62 млрд.

Для порівняння: позаминулого, 2020, року було закачано 13,621 млрд кубометрів, а взято звідти за весь рік загалом 7,94 млрд.

Витрати газу із підхземних сховищ особливо зросли у грудні 2021 року. Це пов'язано не тільки з приходом зимових холодів та активнішим використанням газу для опалення. Стрімке скорочення запасів газу у ПСГ обумовлено також використанням його на теплових електростанціях, які раніше працювали на вугіллі.

Оскільки влітку та на початку осені на них не було зроблено запасів вугілля, довелося перевести їх на використання газу, що, у свою чергу, призвело до різкого скорочення його запасів.


Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...