ДП "Антонов" розробляє новий літак

Літак Ан-38-200

На ДП «Антонов» працюють над новим літаком на базі Ан-28 та його модифікацією Ан-38, зазначають Патріоти України.

В інтерв’ю виданню «Апостроф» генеральний директор підприємства Сергій Бичков розповів про зацікавленість в реалізації цієї програми американської компанії Legacy.

Від України в обговоренні нової розробки бере участь вітчизняна компанія «Мотор Січ».

Вони також пропонують двигун на літак. Це дає можливість розширити потенційний ринок для нової машини, – сказав Бичков.

За його словами завершення створення нового варто очікувати за 2-3 роки.

Генеральний директор не уточнив технічних деталей по новому літаку та коли хочуть провести перший політ.

Літак Ан-38 здійснив перший політ 23 червня 1994 року, а його виробництво організовано у російському місті Новосибірськ, деякі комплектуючі постачались у тому числі і з України.

Ан-38 створений на базі літака короткого зльоту і посадки Ан-28, від якого відрізняється подовженим фюзеляжем, устаткуванням і новими двигунами.

Літак Ан-38 Фото: ДП «Антонов»

Призначення – перевезення пасажирів, пошти і вантажів на місцевих повітряних лініях і може бути виконаний в наступних варіантах: санітарному, аерофотознімальному, геологорозвідувальному, лісопатрульний, риборозвідувальному, адміністративному, а також вантажному для контейнерних перевезень.

Ан-38-100 може перевозити 27 пасажирів з максимальною швидкістю 405 км/год на дальність 900 км. Максимальна вантажопідйомність – 2500 кг.

Літак Ан-38-100

Літак може експлуатуватися в широкому діапазоні температур –від –50С до + 45С на невеликих аеродромах, в тому числі ґрунтових, льодових, засніжених. Пасажирські крісла і багажник складані, в складеному вигляді кріпляться до бортів. Хвостовий люк і бортовий навантажувальний пристрій в процесі експлуатації дозволяють швидко переобладнати пасажирський варіант літака у вантажний.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...