Дрібниця, а приємно: Із російських аптек і лікарень можуть зникнути майже 200 препаратів

Наприкінці липня державні лікарні в Росії отримали документ від російського МОЗ, в якому було перераховано 196 найменувань препаратів, які зникнуть з російського ринку найближчим часом, передають Патріоти України.

Як пише видання Холод, частина ліків уже зникла з аптек. Пізніше МОЗ РФ відкликало документ для "уточнення", проте його поки не було.

Як зазначає видання, у списку є як препарати, що вже вийшли з виробництва, так і життєво необхідні, які досі використовуються в лікуванні різних захворювань, і деяким із них у Росії немає аналогів.

Автори документу рекомендували лікарям враховувати цю інформацію "при призначенні лікарських засобів пацієнтам, використовуючи, зокрема, інші схеми лікування".

До списку увійшли антибіотики, препарати для лікування онкології, вакцини, ліки від кашлю АЦЦ, жарознижувальне "Панадол", інгалятор для астматиків "Сальбутамол", антидепресанти, знеболювальне "Но-шпа" та багато інших ліків.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...