Друга зима без російських поставок: Ціни на газ у Європі впали майже на 60%

Ціни на газ у Європі продовжують знижуватися завдяки рекордним запасам газу та відновлюваним джерелам енергії. Вони впали майже на 60% у 2023 році та ще на 12% цьогоріч, пише Bloomberg.

"Попри загострення палестино-ізраїльського конфлікту у жовтні та викликані ним проблеми із міжнародними постачаннями через Червоне море, ціни на зріджений природний газ у Європі продовжують падати", - сказано в повідомленні.

Подолавши кризу, порівняльні європейські ціни наразі торгуються нижче €30 за мегават-годину, що становить приблизно десяту частину від пікових рівнів 2022 року.

Пов'язано це із рекордними запасами газу, широкими інвестиціями у розвиток відновлюваних джерел енергії, а також невеликим економічним зростанням, яке обмежує попит на енергію у великих промислових державах.

"Це друга зима, яку Європа переживає без російського газу. Зараз уже є прецедент - зима 2022-го минула без жодних проблем, що допомагає трейдерам заспокоїтися", - заявив керівник європейського відділу досліджень нафти та газу Кім Фустьє.

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: Стало відомо, який бізнес обирають найчастіше

понеділок, 20 травень 2024, 11:28

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного реєстру. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. . Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної то...

Протистояння наростає: КНР вводить санкції проти ще трьох оборонних концернів США

понеділок, 20 травень 2024, 10:30

Китай на тлі інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде ввів санкції щодо ще трьох американських оборонних концернів. До списку "ненадійних підприємств" включено оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical...