Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України.

Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та українські Telegram-канали на початку повномасштабного вторгнення РФ до України, обґрунтувавши це тим, що в них поширюється «військова пропаганда». Цього зрештою не було зроблено, за словами Дурова, через позицію користувачів. Утім тепер компанія може обмежити доступ користувачів з України до певних каналів (яких саме — не уточнюється) у зв’язку з вимогами Apple.

«Ми отримуємо офіційні листи від Apple, в яких вказується, що певних змін тут не уникнути, принаймні для користувачів, які отримують доступ до Telegram на iPhone з українських SIM-карт. …Щоб залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram має розглядати запити, що надходять з App Store. Якби це повністю залежало від нас, ми б завжди надавали нашим користувачам те, що вони просять: доступ до інформації та думок без цензури, щоб вони могли приймати власні рішення. Однак не завжди це залежить від нас», — стверджує Дуров.

Раніше стало відомо, що компанія Telegram отримала від української влади перелік потенційно проблемних каналів і вивчає їх. В Центрі протидії дезінформації зазначали, що в України є можливість впливу на засновника Telegram Павла Дурова для обмеження роботи конкретних каналів на території України.

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...