Дуже "довіряють" Путіну: Росіяни масово виводять свої заощадження за кордон

За підсумками 2022 року обсяг валютних вкладів росіян за кордоном перевищив їх розмір всередині країни, інформують Патріоти України.

Як повідомляє "Комерсант" з посиланням на огляді російського фінансового сектора агресора, це сталося на тлі санкцій і введення комісій за валютні рахунки. Згідно із заявою Центробанку агресора, у 2022 році "значною мірою накопичення валютних активів резидентів перемістилося за кордон".

"Обсяг вкладів населення в іноземній валюті за кордоном значно зріс і за підсумками року перевищив обсяг валютних вкладів в російських банках",— сказано в документі.

"Валютизація заощаджень населення знизилася, навіть якщо в заощадження населення включити обсяг накопичених депозитів за кордоном та інших вкладень населення в іноземну валюту", - сказано в доповіді.

За даними ЦБ, в структурі валютних заощаджень росіян всередині країни відбулася переорієнтація в бік валют дружніх країн, перш за все юаня.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...