Дуже кардинальний крок! ЄС забороняє продаж автомобілів на бензині та дизелі: Європарламент встановив дату

У Європейському Союзі забороняють продавати бензинові та дизельні автомобілі. Такі автомобілі мають зникнути з автосалонів вже з 1 січня 2035 року, передають Патріоти України.

До цього часу вводитимуться поступові обмеження. Відповідне рішення ухвалив Європарламент. Тепер законопроект має затвердити Рада ЄС, після чого документ буде опублікований в Офіційному журналі та набуде чинності.

Проте йдеться не про пряму заборону на продаж автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). З 2035 року в ЄС новим авто та мікроавтобусам просто не надаватиметься дозвіл на викиди CO2.

Таким чином, теоретично можна продавати будь-які авто. А от використовувати авто з ДВЗ можна буде тільки якщо це гібридна модель, і автовласник не заправлятиме її бензином або дизелем.

Європейський Союз не першим ухвалює таке законодавство. Наприклад, у Норвегії аналогічна заборона набуде чинності вже 2025 року.

Плани повної відмови від авто на ДВЗ також мають Канада, Великобританія та США. Незважаючи на те, що Штати поки що навіть не визначилися зі строками заборони, штат Каліфорнія вже прийняв окреме рішення про заборону на продаж бензинових та дизельних автомобілів з 2035 року.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...