Дуже перспективна зона розвитку: Турки побудують на Одещині вітряну електростанцію за 100 мільйонів євро

Турецька компанія має намір побудувати в Одеській області вітряну електростанцію (ВЕС) за 100 млн євро. Меморандум про співпрацю між Одеською облрадою, ТОВ «Овід Норс» і турецькою компанією «Гюріш Холдинг Анонім Ширкеті» був підписаний 8 жовтня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Електровісті.

Компанія готує документи для проєкту будівництва ВЕС на території Овідіопольської сільради однойменного району. Планується, що ВЕС буде сумарною потужністю близько 66 МВт, а сума інвестицій складе близько 100 млн євро.

В. о. глави ООДА Світлана Шаталова під час підписання меморандуму зазначила, що робить це з великим задоволенням і сподівається, що надалі спільно з турецькими колегами буде реалізовано ще багато проєктів, які дадуть безпечну та екологічну енергію.

«Дякую адміністрації за велику підтримку. Ми вже побудували й успішно запустили в роботу першу станцію. Вона дуже надійна та екологічна. Тому я дуже радий, що ми зможемо побудувати ще одну в Овідіопольському районі», – заявив представник турецької компанії Ілхан Йилмаз. Він додав, що на території України це буде вже третій об’єкт холдингу.

Два тижні тому відбулося відкриття першої побудованої компанією ВЕС в Овідіопольському районі. Вона є найпотужнішою в області (загальна встановлена потужність – 32МВт.) Район був обраний не випадково, протягом чотирьох років там проводилися виміри сили та швидкості вітру, які виявилися найбільш підходящими для роботи ВЕС.

Відзначимо, що середньодобова потужність споживання в Одеській області складає близько 800 мегават.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...