Дива не буде: Інвесткомпанії спрогнозували курс гривні на кінець року в Україні

Представники інвестиційних компаній допускають девальвацію гривні до 28-29 за долар на кінець року. Про це йдеться у матеріалі ЕП, передають Патріоти України.

"У своєму червневому прогнозі ми закладали плавне ослаблення курсу з осені до 28-29 грн за дол. Як видно з останніх днів, гривня рухається до цього діапазону швидше", – говорить голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.

"Зупиниться гривня на цих позиціях чи девальвація буде більш глибокою – залежить від дій нового керівництва НБУ", – додають в ICU.

"Девальваційний тиск традиційно посилюється восени. Ми очікуємо, що обмінний курс буде слабшати і до кінця 2020 року досягне 28,5 грн за дол. Наш прогноз виходить з того, що потік негативних новин, які впливають на ситуацію на валютному ринку, посилюватися не буде", – вважають аналітики Concorde Capital.

У Dragon Capital прогнозували, що до кінця 2020 року курс гривні ослабне до 28 за дол. Зараз там обіцяють переглянути прогноз у бік глибшої девальвації, "як тільки буде більше ясності, як виглядатиме політика НБУ".

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...