Дивно, що тільки зараз: В Україні арештували 5 обленерго, підконтрольних російським олігархам

Печерський райсуд Києва арештував контрольні пакети акцій 5 українських обленерго, підконтрольних російським олігархам Олександру Бабакову, Євгену Гінеру та Михайлу Воєводіну. Таким чином, було задоволено клопотання прокурора Офісу генпрокурора, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що йдеться про:

  • 99,9% акцій "Херсонобленерго";
  • 72,9% акцій "Кіровоградобленерго";
  • 95,5% акцій "Житловиробенерго";
  • 93,2% акцій "Рівнеобленерго";
  • 96,8% акцій "Чернівціобленерго".

"Вони входять до групи VS Energy. Яку, за даними ЗМІ та слідства, контролюють громадяни РФ Олександр Бабаков, Євген Гінер та Михайло Воєводін", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: у клопотанні прокурор Роман Тулін наголосив, що ці особи входять до "злочинної організації", яка, "починаючи з 2001 року, і досі здійснює систематичну протиправну діяльність ... на території України".

"За даними слідства, у період 2017-2022 років підконтрольні VS Energy обленерго за фіктивними операціями перерахували понад 1,65 млрд грн на підприємства групи. Після чого частина коштів була легалізована шляхом придбання рухомого та нерухомого майна", – йдеться в матеріалі.

Також наголошується, що на думку слідства:

  • Бабаков забезпечував лобіювання інтересів злочинної групи;
  • Гінер – необхідні заходи щодо фінансування її діяльності;
  • Воєводін "організовував силовий супровід" процесів заволодіння активами.

Крім того, наголошують аналітики, за матеріалами суду, "організатори протиправної діяльності, а також учасники групи компаній VS Energy" тривалий час вчиняли і досі здійснюють "системні заплановані заходи, спрямовані на шкоду та підрив суверенітету" України. А крім того:

  • її територіальної цілісності та недоторканності;
  • обороноздатності;
  • державної, економічної чи інформаційної безпеки.

Крім цього, зазначається, їх викрито у клабораційній діяльності. Серед іншого, публічному запереченні здійснення збройної агресії Російською Федерацією проти України.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...