Дзеркальна відповідь сусідським фермерам: Українські аграрії заблокують в’їзд польським вантажівкам

Всеукраїнська аграрна рада та Асоціація виробників молока заявили, що у суботу, 10 червня, перекриють на кордоні дорогу польським вантажівкам в якості дзеркальної відповіді на протести польських аграріїв. Про це йдеться у заяві Всеукраїнської аграрної ради.

Зазначається, що акція розпочнеться 10 червня о 10:00 у чотирьох міжнародних пунктах пропуску і триватиме до 00:00 14 червня.

Так, українські агровиробники перекриють рух польським вантажівкам перед пунктом пропуску Дорогуськ - Ягодин зі сторони України; в смт Краковець біля міжнародного пункту пропуску Краківець-Корчова; в с. Рата біля міжнародного пункту пропуску Рава-Руська; в с. Шегині біля міжнародного пункту пропуску Шегині-Медика, в с. Старовойтове, вул. Прикордонників 1.

"Проведення заходу обумовлено категоричною незгодою українських аграріїв з діями польської сторони, які в односторонньому порядку, порушуючи торговельні правила ЄС та рішення Єврокомісії щодо поновлення транзиту української сільськогосподарської продукції, продовжують фізично блокувати вантажівки з України на територію Польщі", - йдеться у заяві..

Українські аграрії також підкреслюють, що такою позицією польські фермери грають на руку Путіну, бо хочуть, щоб українське зерно просто залишилось в Україні, а ціни зросли. І саме цього хочуть в РФ.

Напередодні повідомлялося, що польські фермери знову заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною.

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...