Економічна криза у "наддержаві": У Новосибірську вводять продуктові картки

Раніше продуктові картки в Росії вводилися за часів Радянського Союзу.

У російському Новосибірську, яке є найбільшим містом після Москви і Пітера, влада ухвалила рішення ввести продуктові картки для нужденних, повідомляють Патріоти України.

Ситуація змусила владу РФ піти на такий крок, оскільки в умовах важкої економічної кризи в Росії майже кожному десятому жителю міста не вистачає грошей на харчування. Більш того, влада назвала введення продуктових карток "успішним механізмом". Про це повідомляють російські інформаційні агентства з посиланням на дані прес-служби місцевої міськради. "Інтерфакс" уточнює, що заступник голови ради Антон Тиртишний заявив, що грошей на продукти не вистачає 8% жителів міста.

Населення Новосибірська становить близько півтора мільйонів, а значить грошей на їжу не вистачає близько 120 000. Сьогодні мерія Новосибірська вже забезпечує бідних жителів продуктовими наборами. На початку місяця спікер прем'єра РФ запевняв, що уряд не обговорює введення продовольчих карток для соціальної підтримки росіян. У соціальних мережах зазначають, що Росія на тлі економічних санкцій і кризи в економіці змушена йти на крайні заходи. Раніше продуктові картки в Росії вводилися за часів Радянського Союзу. Під час Другої світової війни і перебудови влада країни використовувала механізм, до якого Росія знову змушена повернутися.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....