Економічна криза в РФ вже неминуча: Рубль може обвалитися до 100 за долар восени

Проект енергетичної наддержави, на який російський президент Володимир Путін робив ключову ставку, тріщить по швах.

Росії пророкують значну девальвацію рубля, який, за попередніми оцінками експертів, може впасти до рівня 100 руб. за долар. Про це пишуть російські телеграм-канали, зазначаючи різке скорочення валютної виручки в російський бюджет після падіння експортних доходів, передають Патріоти України.

Згідно з даними російських експертів, проект енергетичної наддержави, на який російський президент Володимир Путін робив ключову ставку, тріщить по швах. З початку нинішнього року різко скоротилися нафтогазові доходи, а приплив валютного виторгу в 2020 році знизився майже в два рази з $ 419 млрд до $ 250 млрд до мінімуму за 15 років.

"Проект энергетической сверхдержавы, на который Путин делал ключевую ставку, трещит по швам.

$33,7 млрд - размер доходов от экспорта нефти с начала 2020 года по май включительно (уменьшение на треть)

$3,6 млрд - нефтедолларовая выручка за май 2020

$169 млрд - уменьшение по прогнозу ЦБ валютной выручки за 2020 год с $419 млрд до $250 млрд (минимальная за 15 лет)

$94 за тысячу кубометров - средняя экспортная цена на российский газ при себестоимости у "Газпрома" $105 за тыс.кубов (снижение с начала года стоимости газа при экспорте на 42% и снижение выручки с $3 млрд в январе 2020 до $1,12 млрд в мае ). Вопрос: до каких значений будет девальвирован рубль?", - пишуть автори телеграм-каналу "Финансовый говорун".

При цьому в недавньому повідомленні автори заявили, що в умовах дефіциту валюти в Росії ослаблення рубля неминуче. До кінця літа рубль може переступити позначку в ₽80 за долар і продовжити своє зниження. Восени через очікувану як зовнішньо-, так і внутрішньополітичну нестабільність курс долара може перевищити ₽90 і навіть переступити Рубікон - ₽100 за долар.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...