Економіка під загрозою? Після заяви про відставку Смолія МВФ нагадав Україні про транш

Незалежність Національного банку України перебуває у центрі програми, що підтримується Міжнародним валютним фондом. Про це повідомила пресслужба МВФ.

"Ми зауважили заяву про звільнення, подану головою НБУ Смолієм. Під його керівництвом, в Україні досягнуто істотних звершень у забезпеченні цінової стабільності, що наочно продемонструвало ключову роль незалежного центрального банку у сучасній макроекономічній політиці.

Саме тому незалежність НБУ перебуває у центрі програми, що підтримується МВФ. І ця незалежність має бути забезпечена і наступником голови", - йдеться у заяві.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...