Економіка Польщі хитається без українських заробітчан - дозвіл на роботу даватимуть відразу на два роки

Українські заробітчани зможуть отримати дозвіл на роботу в Польщі терміном відразу на два роки. Крім того, для приїжджих значно спростять процедуру оформлення дозволів на тимчасове проживання (карту побиту). Польські роботодавці готові на безпрецедентні поступки заробітчанам через жорсткий кадровий дефіцит, який охопив країну, передають Патріоти України.

Польська економіка у цьому році активно відновлюється після коронакризи, при цьому демонструючи безпрецедентне зростання. Темпи зростання ВВП країни складають 11,1%, що є найвищим показником за всю історію сучасної Польщі.

На підприємствах масово відкривають нові вакансії, які ніким заповнити. Багато поляків самі поїхали на заробітки далі на захід, де більше платять. А тим часом, економіці країни конче потрібна свіжа кров. Працівники потрібні скрізь: у промисловості, в логістиці, на фермерських господарствах.Економіка Польщі хитається без українських заробітчан: дозвіл на роботу даватимуть відразу на два рокиПольські роботодавці бачать вихід у наймі заробітчан. Щоби їх зацікавити роботою у Польщі, вони готові на безпрецедентні поступки при оформленні на роботу, наданні посвідки на проживання, а також у наданні короткострокових дозволів на роботу.

"Зараз потрібні будь-які поліпшення в прискоренні легального перебування та працевлаштування мігрантів у Польщі. Зниження адміністративних бар'єрів і збільшення періоду роботи допоможе стабілізувати міграцію працівників з України, які сьогодні приїжджають, маючи переважно короткострокові дозволи на роботу", - говорить віце-президент Gremi Personal Кароліна Шлешинська .

Таким чином, тривалість короткострокових дозволів на роботу хочуть збільшити з 6 місяців до 2 років. А для працівників підприємств стратегічного значення "карту побиту" будуть видаватися без зволікань. При цьому у них не будуть вимагати підтвердження місця проживання на території Польщі, а також гарантованого джерела доходу.

Звичайно, всі ці зміни, які обнародувано роботодавцями, ще повинні пройти через польський сейм. Однак промислове лобі сподівається, що парламент не буде ставити палиці в колеса національному виробнику.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...