Економіка РФ у найближчі три роки втратить 190 мільярдів через війну, - ЗМІ

Росія уникла економічного краху одразу після початку війни, але криза буде поглиблюватися найближчими роками, зазначають Патріоти України.

За оцінками Bloomberg Economics, хоча російська економіка й уникне краху, вона залишиться в напруженості і до 2026 року зменшиться на 8% порівняно з тим, що було б, якби Путін не наказав напасти на Україну в лютому 2022 року.

Навіть попри те, що до кінця 2022 року Росія зафіксувала третій квартал поспіль скорочення, її спад за весь рік був лише частиною майже 10% обвалу, який прогнозувався через місяць після вторгнення. Центробанк оцінив торішнє падіння на рівні 2,5% і прогнозує поновлення зростання вже цього року.

"Ефект санкцій пролонгований, – сказав Олег Вʼюгін, колишній високопосадовець Центрального банку та Міністерства фінансів РФ. – І процес санкцій не завершено. Запроваджуються все нові та нові".

Санкції не поширювалися на основні товари російського експорту, життєво важливі для світових ринків, як-от нафта, газ та сільськогосподарська продукція, хоча останні кілька місяців були додані деякі обмеження на енергоносії. Цього року робота для РФ лише ускладниться, оскільки уряд Путіна прагне запобігти падінню доходів від продажу нафти та нарощує витрати на соціальні програми в той час, коли мобілізація сотень тисяч чоловіків спустошує ринок праці.

Потреба США та їхніх союзників у збереженні доступу до енергії змусила їх знайти компроміс, врівноважуючи каральні заходи своїми власними інтересами. Росія справді видобувала більше нафти, а високі ціни на сировину означали, що вона заробляла достатньо, щоб підтримувати свій дохід, використовуючи попит з боку таких країн, як Китай та Індія.

Країни, на частку яких припадає понад 30% світового ВВП, підтримували торговельні звʼязки та утримувалися від засудження вторгнення, що дозволило Росії відновити ланцюги постачань і боротися з економічною ізоляцією.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...