Експерти розповіли, в яких містах та областях України взимку буде найскладніша ситуація зі світлом

В Україні протягом зими складна ситуація з електропостачанням може залишатися там, де й зараз є великі проблеми зі світлом - у Києві, Одесі, Харкові та Дніпропетровщині. Проте до цього списку можуть додаватися інші міста та області у міру того, куди може завдавати ударів країна-терористка Росія. Про це виданню Оbozrevatel розповів ексзаступник міністра енергетики та захисту довкілля України Олексій Рябчин, передають Патріоти України.

"Зараз важко в Одесі, в Києві. Важко на Дніпропетровщині, тому що, можливо, там є певний резерв потужностей для того, щоб постачати електроенергію для людей, однак на Дніпропетровщині нехватка потужностей для промислових підприємств, від чого страждає економіка країни. Тому важко всюди", – сказав він.Експерт додав, що в Україні є області, де немає власної генерації. Тому вони залежать від інших регіонів, і коли агресор попадає по об'єктах інфраструктури, то є проблеми в цих областях.

"Тобто правильна відповідь: куди буде прилітати – там буде важко", – пояснив Рябчин. Аналогічної думки дотримується колишній міністр енергетики України Іван Плачков. "Одеса, Київ, Харків на сьогодні дуже дефіцитні регіони. Але все залежить від того, будуть удари чи ні. Ситуація може змінюватися. Але енергетики вистоять", – сказав він. Колишній голова міністерства прогнозує, що зима буде важкою. Проте вже через два-три місяці ситуація має стабілізуватися.

"Енергетики все відновлюють, йде допомога він європейських країн. Сполучених Штатів, маю на увазі енергетичну допомогу та обладнання. Я думаю, що це замовлення уряду по високовольтному обладнанню, трансформаторах великих потужностей, вимикачах та ін. Робота йде потужна, працює "енергетичний Рамштайн". Я думаю, ми все подолаємо і в наступному році ще й посилиться ППО, я в цьому впевнений. Я думаю, що ще місяць-два, бо зима буде важкою, але треба її пережити. А далі будемо відновлювати, забезпечувати економіку і громадян України електроенергією", – підсумував Плачков.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...