Експорт нафти впав до мінімуму, починаючи з 2002 року: Росія втрачає ринок ЄС

Поставки російської нафти будь-якого виду через порти Балтійського моря впадуть майже в два рази.

Липень 2020 року може стати для російської економіки одним з найгірших місяців за останні 18 років: добові норми поставки нафти в Європу знизилися на 25% і не перевищують 1,67 мільйона рублів за один барель. Останній раз такий показник спостерігався в 2002 році. Про це повідомляється в відео на YouTube-каналі "Україна 365", передають Патріоти України.

Крім того, наголошується, що відвантаження "чорного золота" марки Urals вже в цьому місяці впадуть вниз до рівня 770 тисяч барелів на добу. У свою чергу, поставки російської нафти будь-якого виду через порти Балтійського моря впадуть майже в два рази і складуть 580 тисяч барелів на добу. Якщо порівнювати ці показники з попередніми роками, то продажі всіх сортів "чорного золота" можуть впасти на 14%, що є мінімальним рівнем з кінця 2014 року.

У той же час директор Інституту прогнозування кон'юнктури сировинного ринку Максим Авербух прогнозує настання кризи для російської нафтової галузі не через 30, а через 20 років. Його цитує "Новая Газета": за словами експерта, відмова Євросоюзу від споживання нафти і газу до 2050 року означає прискорення настання кризи в Росії найближчим часом. "Фактично мова йде про те, що наш найбільший ринок збуту нафти і газу перестане існувати в наступні півтора - максимум два десятиліття", - пише Авербух. Цим найбільшим ринком збуту нафти і газу є споживачі в країнах Європи, включаючи членів Європейського Союзу.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...