Екстрені відключення світла закінчаться, українцям повернуть графіки: В "Укренерго" назвали терміни

Аварійні відключення електроенергії в Україні зміняться плановими вже через 1-2 дні (тобто 26-27 листопада). Це станеться тоді, коли українські АЕС почнуть працювати із нормальною плановою потужністю. Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. Енергетик зазначив, що найскладніший етап відновлення системи після атаки 23 листопада вже пройдено, передають Патріоти України.

"Усі області загоєні, енергосистема знову з'єднана з енергосистемою Євросоюзу. Усі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки" – заявив Кудрицький.

Аварійна ситуація в енергосистемі виникла через ракетну атаку Росії. Вперше за 40-річну історію української атомної енергетики було відключено всі енергоблоки АЕС. Надвечір 24 листопада АЕС підключили до мережі. Наразі небезпеки немає, але дії РФ становлять реальну загрозу ядерної та радіаційної катастрофи, наголосили в "Енергоатомі".

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...