Електромобіль Tesla завоював своє місце у Книзі рекордів Гінеса (відео)

Електромобіль Tesla Model S P85+ потрапив до Книги рекордів Гіннеса як перше електричне авто, що подолало неймовірно довгу дистанцію.

Електромобіль, який став рекордсменом, був придбаний у 2014 році. Перші 290 тис. км він проїхав на своєму рідному акумуляторі, після чого наступні 250 тис. км власник використовував орендовану батарею, передають Патріоти України.

Згодом офіційний дилер замінив автомобілісту блоки живлення, з якими авто проїхало ще 500 тис. км. При цьому акумулятори електрокара зберегли свою первісну ємність на рівні 86%, тоді як запас ходу авто впав на 14%.

Також електромобілю 4 рази міняли електродвигун, причому остання заміна була на 320 тис. км. Варто зазначити, що часті заміни моторів були пов'язані з конструктивними недоліками першої серії електродвигунів Tesla, які в нових версіях вже усунуті.

Ще за весь час використання авто власник змінив комплектуючі для охолодження акумулятора, встановив новий сенсорний екран з комп'ютером, полагодив ручки дверей і замінив задній амортизатор. При цьому частина ремонтних робіт відбулася за гарантією, тому вартість ремонту після 1 млн км склала 13 тис. євро.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...