Електричка по-новому: Крюківський вагонобудівний завод показав створення свого нового регіонального поїзду (фотофакти)

На Крюківському вагонобудівному заводі в рамках виконання контракту з “Укрзалізницею” йде будівництво регіонального дизель-поїзда ДПКр-3. Поїзд складатиметься з трьох вагонів, його укомплектують силовими установками потужністю 588 кВт виробництва німецької компанії Voith Turbo.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

Моторними будуть два вагони, вони і є головними. Приводних візків теж буде два. Застосування двох силових установок і двох моторних візків обумовлено тендерною документацією на закупівлю дизельних поїздів. Такий підхід покликаний зменшити витрати на ремонт і обслуговування додаткових вузлів і деталей в конструкції ходових частин і складу в цілому.

Блок охолодження силової установки, який в попередньому дизельному поїзді знаходився в підвагонному просторі, перемістився на дах головних вагонів. Така схема розташування блоків охолодження знизить ймовірність попадання в радіатори пилу, пуху і бруду.

Енергопостачання проміжного, немоторного вагону, буде здійснюватися від двох генераторів силових установок, розташованих на головних вагонах.

Передбачається, що новий поїзд буде більш екологічним, ніж його попередник, внаслідок менших викидів шкідливих речовин.

У вагонах ДПКр-3 встановлюють три кондиціонери інверторного типу потужністю 26 кВт кожен. Такі кондиціонери дають можливість плавно регулювати швидкість обертання компресора. В результаті зменшиться споживання електроенергії, що у свою чергу зменшить навантаження на силову установку.

Поїзд отримає 170 місць – першого і другого класів. У проміжному вагоні першого класу крісла розташовані за схемою 2х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині не менше 490-500 мм. Вони будуть мати широкі підлокітники, індивідуальні розетки з USB-роз’ємом.

У головних вагонах другого класу крісла розташовані за схемою 3х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині – не менше 450 мм. Між кріслами один підлокітник, індивідуальні розетки.

Частина крісел має зустрічний розташування, між ними передбачені стаціонарні столи. Решта сидіння мають відкидні столики, розташовані в спинці сидіння, що стоїть попереду.

У вагонах встановлять салонні монітори, які забезпечать можливість переглядати фільми або іншу медіа-інформацію, яку буде транслювати бригада, яка обслуговує поїзд.

У кожному з вагонів – по два багажних стелажа, всього їх шість на склад. У вагоні першого класу передбачені ще й багажні полиці з софітами.

Для швидкої посадки і висадки пасажирів встановлять 12 двостулкових автоматичних вхідних дверей – по чотири на кожен вагон.

Тендерною документацією обумовлено застосування висувного пандуса для посадки-висадки пасажирів з обмеженими можливостями.

Серед нових опцій для машиністів – візуальний контроль рівня палива в баках. Для цього передбачені спеціальні оглядові віконця.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...