Електрика буде золота! Тариф для населення може зрости майже на 30 відсотків, названо терміни

В Україні може суттєво зрости тариф на передачу електроенергії, що потягне за свобою збільшення плати «за світло» для населення. Нові розцінки хочуть запровадити з 1 квітня 2022 року. Публічне обговорення змін у тарифі компанія «Укренерго» має намір провести 7 лютого, повідомляє Енергореформа, зазначають Патріоти України.

Підвищити тариф на послуги з передачі електроенергії планується на 29,1%, таким чином він становитиме 446,24 грн/МВт-годину.

У НЕК «Укренерго» пояснюють, що підвищити тариф необхідно, оскільки у держбюджеті-2022 із якихось причин не заклали коштів на оплату «зеленої» електроенергії. Крім того, «Укренерго» як оператор системи передачі електроенергії хоче підвищити зарплати в компанії на 13% порівняно з минулим роком.

Нагадаємо, раніше у прогнозі від фахівців НБУ говорилося, що уникнути подорожчання електроенергії Україні не вдасться. За оцінками економістів, після квітня 2022 року тарифи зростатимуть не менш як на 25% щороку.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...