Енергонезалежність: Україна протягом трьох місяців вшестеро збільшила введення потужностей ВДЕ

За зазначений період потужності країни вироблення електрики з відновлюваних джерел енергії збільшились на 22%

Україна в квітні-червні 2019 року ввела 656 МВт потужностей відновлюваних джерел енергії, що в шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Такі дані оприлюднила Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, зазначають Патріоти України.

У другому кварталі, зокрема, введено 71 МВт потужностей вітроелектростанцій та 568,3 МВт потужностей сонячних електростанцій, а також 16 МВт біогазових установок.

Таким чином, за станом на кінець першого півріччя встановлена потужність об'єктів ВДЕ досягла 3634,4 МВт, в тому числі СЕС - 2640,4 МВт, ВЕС - 776,6 МВт, установок на біомасі - 51,3 МВт, біогазі - 66,4 МВт.

Як повідомлялося, Україна в січні-березні 2019 року ввела 861,1 МВт ВДЕ, що в 5,4 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 16% більше, ніж за весь 2018 рік. Об'єкти ВДЕ в першому кварталі поточного року виробили 1,9 млрд кВт-год е/е.

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...

Життя без пенсії? Чого чекати українцям, які не напрацювали трудового стажу, але досягли пенсійного віку

понеділок, 6 травень 2024, 12:43

В Україні громадяни, які взагалі не напрацювали страхового стажу при досягненні пенсійного віку - можуть претендувати на допомогу від держави, передають Патріоти України. . Такі виплати не є пенсією, а лише тимчасовою державною соціальною допомогою не...