"Епоха бідності" для когось закінчиться? Зарплати чиновникам підвищать з 1 січня (документ)

Національне агентство України з питань державної служби підготувало проект постанови Кабінету міністрів щодо оплати праці працівників державних органів. У 2022 посадові оклади зростуть на 9%. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на проект, розміщений для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту постанови, мінімальний розмір посадового окладу не може бути меншим двох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом.

Оскільки прожитковий мінімум з 1 січня 2022 року становить 2481 гривню, спеціаліст державного органу буде отримувати не менше 4 962 гривень на місяць. Мінімальний посадовий оклад зросте на 9,3% (зараз - 4540 гривень).

Постановою затверджена Схема посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2022 році.

Оклад керівників апарату Верховної ради, Секретаріату Кабінету міністрів, Офісу президента, апарату Ради національної безпеки і оборони України, Центральної виборчої комісії, Рахункової палати, Конституційного суду, Офісу генерального прокурора, Національної рада України з питань телебачення і радіомовлення встановлені на рівні 41 300 гривень (зростання на 9,3%).

Керівники міністерств, центральних органів виконавчої влади із спеціальним статусом будуть отримувати 36 700 гривень (зростання на 9,2%).


Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...