"Епоха бідності" майже позаду: Коломоський, можливо, вже 17 жовтня поверне собі контроль над "ПриватБанком"

Експерти побоюються, що вересневі обшуки в Центральному офісі державного банку у Дніпропетровську з виїмкою документів, могли дати в руки недобросовісних служителів закону документи з планом захисту у суді адвокатів Приватбанку

Господарський суд Києва завершив розгляд позову олігарха Ігоря Коломойського про визнання недійсним договору купівлі-продажу державою акцій Приватбанку та призначив судові дебати на 10:30 17 жовтня. Юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидаєв повідомив агентстсву, що суд може ухвалити остаточне рішення вже 17 жовтня, зазначають Патріоти України.

"Це вже був розгляд по суті. Вивчалися матеріали, вивчалися обставини. Остаточне рішення по Приватбанку може бути прийнято 17 жовтня після проведення дебатів", - сказав Пожидаєв після завершення засідання суду у вівторок.

Нагадаємо, Коломойський у суді вимагає повернути йому акції Приватбанку.

До націоналізації Коломойському належали 41,6572% акцій Приватбанку, Triantal Investments Ltd - 16,5748% акцій.

Як повідомлялося, уряд країни 18 грудня 2016 року, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

Наразі сторони ведуть судові суперечки, як в Україні, так і в зарубіжних юрисдикціях.

Згідно з даними Нацбанку, Приватбанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) займав 1-е місце серед 77 банків.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...